GUIDO.WEB GUIDO.WEB GUIDO.WEB

Kiemelt állataink

 • A tigris (Panthera tigris) a ragadozók rendjébe és a macskafélék családjába tartozó faj. Valamennyi alfaja veszélyeztetett. A tigris a legnagyobb ma élő macskaféle, méretben csak a jégkorszaki barlangi oroszlán múlta felül. A tigrisek méretei és egyéb jellemzői alfajonként változóak.

  (forrás: wikipedia)

 • A bóbitás gibbon (Nomascus concolor) más rendszertanokban (Hylobates concolor) egy Délkelet-Ázsia esőerdőiben és monszunerdőiben élő gibbonfaj. Legfeltűnőbb sajátossága a hosszú karja amely elérheti a testhossz 2,3-2,6 –szorosát. Ezek a hosszú karok különösen nagy fogáshosszt tesznek lehetővé. Helyváltoztatásuk egyedülálló az állatvilágban; függeszkedve, fogásról fogásra haladnak anélkül hogy a lábukat használnák.

  (forrás: wikipedia)

 • Az óriáspanda (Ailuropoda melanoleuca), eredeti rendszertani nevén Ursus melanoleuca (fekete-fehér medve), vagy bambuszmedve a medvefélék (Ursidae) családjába tartozó emlős. Elterjedése csak maradványfoltokra korlátozódik Közép- és Dél-Kínában.

  (forrás: wikipedia)

 • A fekete kajmán (Melanosuchus niger) a hüllők (Reptilia) osztályának a krokodilok (Crocodilia) rendjéhez és a aligátorfélék (Alligatoridae) családjához tartozó Melanosuchus nem egyetlen faja.

  (forrás: wikipedia)

 • A jegesmedve (Ursus maritimus, korábban Thalarctos maritimus) a ragadozók rendjébe, ezen belül a medvefélék családjába tartozó, az Északi-sarkvidéken élő emlősfaj, rendjének második legnagyobb tagja.

  (forrás: wikipedia)

 

Programok, események

 • Bemutatkoznak az állatkert legújabb sztárjai: Zoya a jaguár, és Pippo a törpevíziló. Továbbá rengeteg kölyökállat: tapír kölyök, az emucsibék, a fehér benett kenguru kölyök, egy hetes mókusmajom csemete.

 • A nyár folyamán 9 héten keresztül várja a zoo-tábor a 7 és 14 év közötti gyerekeket. Napközis táborunk nagyon jó lehetőség minden gyerkőcnek, hiszen nemcsak a programok változatossága, hanem a számtalan új ismeret megszerzése biztosítja a szabadidő hasznos eltöltését számukra.

 

Üdvözöljük Multimédiás Információs Rendszerünk bemutatóján!

Ön a  GUIDO.WEB rendszer online demonstrációs  oldalát tekintheti itt meg, melyben egy elképzelt állatkert állatain és egyéb tájékoztató jellegű információin keresztül bemutatjuk a rendszer tudását és a benne rejlő lehetőségeket.

A GUIDO.WEB egy web-es technológián alapuló objektum információs rendszer, mely internetes vagy intranetes környezetben, publikus vagy lokális elérhetőséggel, informatikai eszközök széles palettáján tesz elérhetővé több nyelvű - akár multimédiás - tartalmakat. 


Útmutató / Tájékoztató a demóhoz

A demonstrációs rendszer jelenleg egy általános felülettel jelenik meg, és működése kis mértékben eltér az éles környezet működésétől.

Kérem olvassa el a demonstrációs felület útmutatóját, melyben a rendszer működésével, használatával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat részletesen ismertetjük.

Útmutató betöltése

Példa QR kódok gyűjteménye


GUIDO.WEB szolgáltatásai

A rendszer egy keret-rendszer, melynek mind a kinézete, mind a megjelenített tartalma teljesen testre szabható, így bármely olyan területen, ahol a felhasználók tárgyakról, eszközökről, gépekről (pl. egy gépipari kiállítás), építményekről (turisztikai információs rendszer) szeretnének információkat kapni, felhasználható. A web-es technológia miatt az információ akár az utcán, akár kiállítótermekben, az informatikai eszközök széles palettáján elérhtő. Információt közvetít okostelefonra, táblagépre, netbookra, notebookra, asztali PC-re, akár távolról akár a helyszínen, mindig az adott kiállításnak, bemutatónak, információ tartalomnak és a szervezők igényeinek megfelelően.

Videó tartalom demo, Audió tartalom demo, Képgaléria demo

A rendszer szolgáltatásairól és fő funkcióiról további részleteket a következő oldalon olvashat:
"GUIDO.WEB rendszer főbb szolgáltatásai

A rendszer alkalmazhatóságának célterületeiről a "GUIDO.WEB célterületek" oldal tartalmaz részletesebb információtkat, ötleteket.


Menedzsment könnyen, egyszerűen

A GUIDO.WEB oldalain megjelenő tartalmakat egy WEB-es felületű, internetes vagy intranetes környezetben is egyaránt használható központi kezelő programmal lehet szerkeszteni, mely segítségével gyerekjáték előállítani több nyelvű műtárgy információkat, túrákat, információs aloldalakat.

Mobil eszköz támogatási információk

Kérjük olvassa le mobil eszköze kamerájával az itt látható kódot.

A rendszer egyik alapfunkciója, hogy biztosítsa, hogy az itt olvasható információk elérhetőek legyenek a helyszínen, a tárgy mellett, mobil eszközről. Ez egy egyszerű QR kód leolvasással történik, amit a mai okostelefonok, tabletek döntő többsége támogat.

Az éles működés során tehát csak el kell helyezni a megfelelő QR kódot a tárgy mellett, és ezután a látogatók ezt a kódot egyszerűen leolvassák és azonnal, a helyszínen hozzájutnak a tárgyról tárolt információhoz - tetszőleges nyelven. (A megfelelő kódot a rendszer adminisztrátori felületén tudja kinyomtatni, amit aztán egy táblán kihelyezhet. De akár fel is festhető, ill. egyéb módokon is kihelyezhető.)

A funkció működésének bemutatásához a demó rendszerben minden oldalon elhelyeztük az adott oldalra mutató QR kódot. Kérjük olvassa le okostelefonjával az itt látható kódot, mellyel megtekintheti az adott oldal mobil eszközre optimalizált változatát.

Megjegyzés: Éles rendszerben természetesen ez a blokk nem látszik, a kód a helyszínen, az objektum mellett helyezkedik el.