Kiemelt látnivalók

 • Győr monumentális korai barokk emlékműve a tér keleti felén áll. Kolonich Lipót győri püspök emeltette Buda 1686. évi visszafoglalásának emlékére. Hasáb alakú talapzaton hosszú oszlop áll, tetején Mária, karján a kis Jézussal. A reneszánsz hatású, gyümölcsfüzérekkel és figurális domborművekkel díszített talapzat négy sarkán egy-egy barokk szobor áll: Szent István király, Keresztelő Szent János, Páduai Szent Antal és Szent Lipót. A talapzat oldalán lévő domborművek is szenteket ábrázolnak. Alul két oldalon latin nyelvű felirat olvasható az emlékmű felállításáról. A Mária-oszlopot kőbábos korlát veszi körül.

  (forrás: wikipedia)

 • A Széchenyi tér Győr barokk főtere. Jórészt 17–18. századi épületek keretezik, különösen az északi oldal barokk palotái és a déli oldalon a bencések épületegyüttese figyelemreméltó. Évszázadokon keresztül ez a tér volt a nyilvános élet központja, napjainkban is számos rendezvényt tartanak itt. A török időkben földalatti börtön volt a téren, később itt állt a pellengér, az Apátúr-ház előtt volt a nemesemberek kivégzőhelye. 1688-ban itt volt az utolsó győri boszorkányégetés, 1715-ben itt vágták le a fejét Géczy Juliannának, a „lőcsei fehér asszonynak”.

  (forrás: wikipedia)

 • Szent László királyunk 1095-ben halt meg, Nagyváradon temették el. 1192-ben III. Celesztin pápa avatta szentté. A szentté avatását követően a sírját felnyitották, testét a neki megillető díszes sírba helyezték át, ám fejét egy külön ereklyetartóba helyezték át, hogy így vallásos tisztelet tárgyává tegyék.

  (forrás: wikipedia)

 • A 2003-ban nyílt termálfürdő öt élménymedencével, egy 64 és egy 38 méteres óriás csúszdával áll télen-nyáron a vendégek rendelkezésére. A termálfürdőben négy, különböző hőfokú medence szolgálja az úszást, és a pihenést.

  (forrás: wikipedia)

 

Kiemelt programok

 • A Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál elsősorban a borok világába vezeti be a rendezvényre látogatókat. A megújult Széchenyi térre több, mint 60 borászat költözik, megteremtve ezzel a fesztivál kellemes atmoszféráját. Az esemény azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, hiszen a négy nap bővelkedik kulturális programokban is. A programsorozat csúcspontja a 4 Évszak Fesztivál nyárzáró megakoncertje.

 • Szent királyunk személye az itt őrzött hermával egyértelműen Győrhöz köthető. Szent László király nevének napján az önkormányzat minden évben díszközgyűléssel tiszteleg lovagkirályunk előtt, a püspökség pedig évről évre szentmisével és körmenettel ünnepli a magyar történelem nagy alakját.

 

Üdvözöljük WEB-es Multimédiás Információs Rendszerünk online demonstrációján

Ön a  GUIDO.WEB rendszer online demonstrációs  oldalát tekintheti itt meg, melyben Győr városának turisztikai és egyéb tájékoztató jellegű információin keresztül bemutatjuk a rendszer tudását és a benne rejlő lehetőségeket.

A GUIDO.WEB egy web-es technológián alapuló műtárgy információs rendszer, mely internetes vagy intranetes környezetben, publikus vagy lokális elérhetőséggel, informatikai eszközök széles palettáján tesz elérhetővé több nyelvű - akár multimédiás - tartalmakat. A rendszer nem csak hagyományos múzeumoknak nyújt hasznos segítséget. A felhasználható területek széles körűek. 


Útmutató / Tájékoztató a demóhoz

A demonstrációs rendszer jelenleg egy általános felülettel jelenik meg, és működése kis mértékben eltér az éles környezet működésétől.

Kérem olvassa el a demonstrációs felület útmutatóját, melyben a rendszer működésével, használatával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat részletesen ismertetjük.

Útmutató betöltése

Példa QR kódok gyűjteménye


GUIDO.WEB szolgáltatásai

A rendszer egy keret-rendszer, melynek mind a kinézete, mind a megjelenített tartalma teljesen testre szabható, így bármely olyan területen, ahol a felhasználók tárgyakról, turisztikai látnivalókról, építményekről  szeretnének információkat kapni, felhasználható. A web-es technológia miatt az információ akár az utcán, akár kiállítótermekben, az informatikai eszközök széles palettáján elérhtő. Információt közvetít okostelefonra, táblagépre, netbookra, notebookra, asztali PC-re, akár távolról akár a helyszínen, mindig az adott kiállításnak, bemutatónak, információ tartalomnak és a szervezők igényeinek megfelelően.

Videó tartalom demo, Audió tartalom demo, Kép galéria demo

A rendszer szolgáltatásairól és fő funkcióiról további részleteket a következő oldalon olvashat:
"GUIDO.WEB rendszer főbb szolgáltatásai

A rendszer alkalmazhatóságának célterületeiről a "GUIDO.WEB célterületek" oldal tartalmaz részletesebb információtkat, ötleteket.


Menedzsment könnyen, egyszerűen

A GUIDO.WEB oldalain megjelenő tartalmakat egy WEB-es felületű, internetes vagy intranetes környezetben is egyaránt használható központi kezelő programmal lehet szerkeszteni, mely segítségével gyerekjáték előállítani több nyelvű műtárgy információkat, túrákat, információs aloldalakat.

Mobil eszköz támogatási információk

Kérjük olvassa le mobil eszköze kamerájával az itt látható kódot.

A rendszer egyik alapfunkciója, hogy biztosítsa, hogy az itt olvasható információk elérhetőek legyenek a helyszínen, a tárgy mellett, mobil eszközről. Ez egy egyszerű QR kód leolvasással történik, amit a mai okostelefonok, tabletek döntő többsége támogat.

Az éles működés során tehát csak el kell helyezni a megfelelő QR kódot a tárgy mellett, és ezután a látogatók ezt a kódot egyszerűen leolvassák és azonnal, a helyszínen hozzájutnak a tárgyról tárolt információhoz - tetszőleges nyelven. (A megfelelő kódot a rendszer adminisztrátori felületén tudja kinyomtatni, amit aztán egy táblán kihelyezhet. De akár fel is festhető, ill. egyéb módokon is kihelyezhető.)

A funkció működésének bemutatásához a demó rendszerben minden oldalon elhelyeztük az adott oldalra mutató QR kódot. Kérjük olvassa le okostelefonjával az itt látható kódot, mellyel megtekintheti az adott oldal mobil eszközre optimalizált változatát.

Megjegyzés: Éles rendszerben természetesen ez a blokk nem látszik, a kód a helyszínen, az objektum mellett helyezkedik el.